Joulukukat

Viljelemme joulutähtiä tukku- ja vähittäismyyntinä. Valikoimiimme kuuluu perinteisten punaisten ja valkoisten joulutähtien lisäksi myös erikoisempia värejä. Panostamme kukkien laatuun ja myöskin pakkaamme kukat aina niin, että ne kestävät kuljetuksen perille. Joulutähtimyynti asiakkaille on avoinna marraskuun lopulta jouluaattoon. Pari viikkoa ennen joulua myyntiin tulee myös mm. hyasintteja, amarylliksiä, jouluruusuja, atsaleoja, tulilatvoja, joulukaktuksia sekä jouluisia istutuskoreja.

Hoito-ohjeet

Joulutähdet viihtyvät parhaiten lämpimässä ja vedottomassa paikassa. Ne eivät siedä hedelmiä tai vihanneksia vieressään, eivätkä liikaa kastelua. Kohtuullinen kastelu parin päivän välein on yleensä hyvä, mutta aina kannattaa kokeilla ruukun painoa.

Hyasintit, atsaleat ja jouluruusut viihtyvät parhaiten hieman viileämmässä. Atsaleat vaativat yleensä päivittäin kastelua. Jouluruusua kannattaa kastella kohtuullisemmin. Jouluruusun voit istuttaa sulan maan aikaan ulos kukkapenkkiin, jossa se saattaa selvitä vuosiakin ja kukkia lumien sulettua.

Amaryllikset aukeavat lämpimässä ja valoisassa. Liika kastelu venyttää sen kukkavartta, mutta pienen määrän vettä voi antaa muutaman päivän välein. Katkenneen kukkavarren voi laittaa veteen maljakkoon, jossa se aukeaa monesti yhtä hyvin kuin ruukussakin.